För att få ihop sin ekonomi gäller det att man har en hyfsad lön som går att leva på. Den senaste generationen på arbetsmarknaden lägger dock inte lika mycket vikt på det.

3493138-woman-counting-coins

En studie som Dagens Industri tagit del av visar att personer födda på åttiotalet och nittiotalet värderar jobbet framför lönen och har höga krav på chefen. Den här generationen tycker i högre utsträckning än äldre generationer att chefen ska förtjäna sitt förtroende. Dessutom känner man att det är viktigare att ha ett meningsfullt jobb där man utvecklas, än att ha hög lön. Med tanke på att arbetsmarknaden är hård och det är relativt svårt att få jobb, prioriterar man alltså annorlunda än vad andra generationer har gjort.

Inför lönesamtalet

Känner man dock att man vill prioritera lönen och jobba för att få den högre finns självklar ett antal knep att ta till. I Dagens Nyheter kan man läsa om hur man går tillväga för att lyckas på ett lönesamtal och få den lön som man tycker att man förtjänar. Några av tipsen är att läsa på om företagets ekonomi och även prata med folk som har liknande tjänster om vad de får för lön. Det är också viktigt att man lägger krut på att komma på varför man själv gör ett bra jobb och vad man har för betydelse för arbetsplatsen.

Hitta rätt arbetsplats

Har man ingen möjlighet att få högre lön där man jobbar i dag kan en idé vara att i alla fall försöka hitta ett annat jobb. Exempelvis kan man ta kontakt med en rekryteringsbyrå som www.andara.se/ för att få hjälp. Innan man söker sig till en annan arbetsplats kan det vara smart att kolla upp vilka arbetsplatser som faktiskt erbjuder högst löner.

”De 13 företag som toppar löneligan i Sverige har en snittlön till sina anställda på över en miljon kronor, alltså en genomsnittlig lön per anställd på mer än 80 000 kronor i månaden.” Läs mer.