Nu är det snart dags för julmust, skumtomtar och annat roligt att dyka upp i butikerna igen, men för plånboken kanske jultiden inte är den allra roligaste. När julshoppingen väl startar tar pengarna slut fortare än många anar – därför är det bra att planera in sin shopping till stora readagar, som Black Friday. 

reaNär det börjar talas om julklappar, julmat och andra förberedelser är det många som får lite ont i magen. Hur ska pengarna räcka i år? Det är många som kan behöva lite tips på tillvägagångssätt för att kunna handla lite billigare.

Största shoppingdagen under året

När det gäller julklapparna kan black friday på Fyndiq vara ett bra alternativ. Just Black Friday överlag är shopparens mecka och det går att göra riktigt bra fynd. Vad gör det att julklapparna köps i god tid? Då är allt förberett. För att det ska bli ännu billigare finns även detta tips:

I dag kan du bli medlem i de flesta butiker och det innebär också många erbjudanden. Håll koll på vad som gäller för dina medlemskap och utnyttja rabatterna när du behöver handla – Expressen

Ökad shopping kring jul

Det där med ökad shopping kring jul är ingen nyhet. Redan för flera år sedan kunde det ses en uppgång i hur mycket pengar som lades på mat, prydnader och annat. Det här är verkligen en högtid som shopparna laddar upp inför och det går aldrig att vara ute tidigt nog. Däremot är det inte en bra idé att shoppa alla julklappar och annat under september månad, detta är nämligen den dyraste månaden under året.

Billigare julmat

När det gäller julmaten kan mycket köpas i god tid. Du kan köpa storpack och lägga i frysen. Ett annat tips är att du håller koll på reklamen. Ta en dag och gå igenom allt. Åk sedan till en affär och handla erbjudanden där. På så sätt går det att spara en hel del pengar och dessutom får man möjlighet att besöka olika butiker.