Att julklapparna i år leder till en hel del utgifter råder det ingen tvekan om, så att många lockas till att delbetala sina klappar är inget ovanligt men kom ihåg att en sådan delbetalning kan göra klappen hela 50 procent dyrare än vad den faktiskt kostar – så undvik butikernas till synes förmånliga delbetalningar och använd istället ett kreditkort om du vill köpa nu och betala sen, om du har ett bra kreditkort vill säga…

kreditkort-fleraJulshoppingen är något som oroar de flesta svenskar såhär års och många lockas att ta del av butikernas tillsynes förmånliga delbetalningslösningar, men det kan stå dig dyrare i längden. Enligt Svenska Dagbladet kan ett sådant köp i slutänden nämligen göra att du får betala upp till 50 procent mer för prylen när den tillslut är färdigbetald än vad du hade fått göra om du betalat för den direkt, eller med ditt kreditkort. Vill man handla nu och betala sen är nämligen just ett kreditkort väl värt att ha, men se då till att du valt rätt kreditkortsleverantör. Det är något du kan kontrollera hos Kreditkortlistan via adressen https://kreditkortlistan.se där du även kan jämföra olika aktörer för att se vilken kreditkortslösning som passar dig bäst. Men något som man aldrig ska glömma när man väl gör ett köp via kreditkort är att i efterhand kontrollera hur mycket pengar som butiken faktiskt dragit på ditt kort. En man i Leksand upptäckte till exempel att hans lokala spelombud lyckades få ett belopp på 440 kronor att dras hela nio gånger vilket blev en totalsumma på 3 960 kronor – dock skriver tidningen dt att felet åtgärdades så fort mannen uppmärksammade sin kreditkortsleverantör om problemet och alla pengar återbetalades, men detta visar också på hur viktigt det är att kontrollera efter köp.

Hur ska man veta vilken kreditleverantör som är bäst?

Det lättaste är som sagt att jämföra vad de olika aktörerna erbjuder, men det kan då även vara bra att också veta vad det är man ska titta efter. Det är något som bland annat Expressen sammanställt på sin sajt Dina pengar som de driver tillsammans med Dagens Industri. Där tipsar man om att titta efter:

  • Räntor per köp
  • Årsräntan
  • Årsavgifter och om de höjs