Män lånar både oftare och mer i jämförelse med kvinnorna – trots det är det dyrare för kvinnor att ta lån. 

Enligt en rapport från Lånebarometern, där man har kartlagt konsumtionskrediter under 2015, har man kommit fram till att nästan 60 procent av de som lånar är män – de lånar dessutom mer än kvinnorna, i genomsnitt hela 16 000 kronor mer per lån.

Detta är mycket intressanta siffror eftersom det för inte så länge sedan kom fram att kvinnor har dyrare lån än männen. Med det innebär att räntan som kvinnorna erbjuds när de tar lån är högre än1558323-the-businessman-on-the-workplace männens ränta – eftersom man har ansett att männen har större möjlighet att betala tillbaka pengarna (sett till att de vanligtvis tjänar mer pengar än kvinnan). Men frågan är om denna slutsats som långgivare har tagit då är fel, eftersom det är männen som lånar mest – varpå de även bör ha en sämre ekonomi, om inte annat ett mindre sparande. I Sverige är det vanligast att man lånar till boende, att man tar så kallade bolån men det har även skett en ökning vad gäller konsumtionslån – vilket innefattar lån till allt från renovering, inköp av möbler, semester eller eventuella oväntade räkningar.

Säkra lån

Regeringen har de senaste åren arbetat hårt för att alla ska kunna ta säkra konsumtionslån, vilket främst handlar om att rensa ut oseriösa lånebolag. Detta kan självklart också vara en anledning till att allt fler tar lån – man känner sig mer trygg i det. Behöver du ta ett lån? Välj att låna via https://www.meddelandelan.se/ så vet du att du inte kommer göra en bra affär. Det ser du bland annat genom att de är tydliga med vad som gäller när man lånar, de har en bra kundservice och man kan på sajten se omdömen från deras besökare vilket visar på toppbetyg. Glöm inte heller att jämföra de olika lånebolagens ränta, det gör du enkelt genom att se till deras sida. Kolla då på den effektiva räntan när du jämför, det är den som ger en helhet av vad lånet kommer att kosta.

Så tar du ett smart lån

  • Jämför olika lånebolag för att se vilken som har det mest effektiva räntan
  • Gör en budget och se hur länge du har möjlighet att låna pengarna
  • Räkna ut hur mycket det kommer att kosta dig per månad att ta lånet