Många tar lån och liknande för att renovera hemma, vare sig det är köket, badrummet eller kanske en annan del av huset som görs om. Det blir oftast mer pengar än vad man tror, för oförutsedda kostnader poppar lätt upp mitt i allt. I dag skriver vi om hur man kan komma undan med i alla fall möbleringen lite billigare – genom att köpa på nätet.

Vardagsrum mörktMöbler och husgeråd kan med fördel köpas online i stället för i den fysiska dagligvaruhandeln. Ett tips är bland annat att det är fri frakt på alla vitrinskåp hos confidentliving.se, om man till exempel vill ha ett riktigt fint skåp att förvara porslin, böcker eller linne i.

I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur möbler verkligen tar fart i näthandeln, detta framgår bland annat av logistikföretaget Postnords e-handelsbarometer som tar fram siffror angående just detta, tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research. Postnord bedömer till exempel att e-handeln totalt sett kommer att omsätta runt 50 miljarder kronor bara i år. Enorma siffor som visar på så stor det har blivit med att handla på nätet, kanske för att det är så smidigt och lätt nu jämfört med bara för några år sedan.

Man har rätt att ångra sig inom 14 dagar

Men när man köper möbler och diverse annat på nätet kan det vara bra att följa ett x antal steg för att göra det på ett tryggt och säkert sätt. I en artikel i Expressen kan vi läsa om hur det bland annat är viktigt att man läser informationen om möbeln extra noggrant – för man kan ju inte provsitta eller provduka när man köper något på nätet. När man handlar på internet gäller för övrigt distanshandelslagen och hemförsäljningslagen oavsett om man handlar på nätbutik eller på en försäljningssajt som Tradera eller Blocket. Man har vidare rätt att ångra köpet inom 14 dagar.