En svag krona har fått många svenskar att oroas över semestern. Kronan är nämligen rejält försvagad mot euron och andra valutor, vilket gör att vi kommer behöva göra avkall på en del nöjen när vi är ute och reser. Många tar då privatlån, vilket kan vara en bra idé om man behöver ett extra tillskott på ekonomin. Kom då ihåg att ägna en stund åt att jämföra privatlånen, för både räntorna och avgifterna kan skilja åt mycket.

Euron är dyr mot kronan i år

Här kan du få hjälp att hitta det bästa privatlånet och även läsa om vad de olika avgifterna och räntorna betyder för just dig. Kolla också på löptiden och om det går bra att låna trots att man har betalningsanmärkningar. Förmodligen kommer den svaga kronan påverka semestern en del i sommar, speciellt om du reser inom Europa. Såhär skriver Svenska Dagbladet:

– Det är bättre att semestra i USA och Thailand med tanke på valutan. Däremot är närmare länder som Danmark dyrt för oss att semestra i, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea.

Många kommer ta privatlån

Att euron kostar en hel hel krona mer än i oktober har gjort att priserna mot kronan har stigit mycket. Det här gör att många förmodligen kommer ta privatlån inför semestern. Det många gör är att ta privatlånet i sista sekund för att de vill att det ska gå snabbt och enkelt att få. Tänk istället igenom din budget noga inför semestern och inte ta några förhastade beslut när du väl kört fast. För att göra ett privatlån säkert och så billigt som möjligt bör man jämföra de låneerbjudanden som finns. De varierar nämligen med flera procent, och en del sätter ut avgifter.